Bestaat de perfecte partner

Bestaat de perfecte partner?

Wie past er perfect bij mij?

De perfecte partner, bestaat deze voor mij? Iemand die alle kwaliteiten bezit, waar u naar op zoek bent in een partner. Deze partner kan bijvoorbeeld  goed luisteren, is empathisch, wel bespraakt, sociaal goed onderlegd, kan goed met de schoonfamilie overweg en last but not least: heeft ook nog eens een geweldige fysieke verschijning. Daarnaast heeft deze geen negatieve eigenschappen. Dit is iets waar we allen wel eens over dromen.

Is het realistisch om te denken dat er een dergelijk persoon voor u op de wereld rondloopt? Is het mogelijk dat u zelf deze persoon voor een ander zult zijn? Over welke eigenschappen beschikt de perfecte partner exact?  Wie bepaalt wat de perfecte partner is? Bent u dat of is dat uw partner?
Via de media worden we continu geconfronteerd met andere ogenschijnlijk perfecte mensen. Veelal wordt er een eenzijdig beeld geschept. Deze personen zijn erg grappig of zien er goed uit. Vaak zijn ze ook nog eens intelligent. De positieve eigenschappen worden vaak uitgelicht.

Op het moment dat u deze mensen beter zou leren kennen, zal zeer waarschijnlijk blijken dat ze ook negatieve eigenschappen hebben. De zeer aantrekkelijke persoon blijkt opeens erg arrogant te zijn. Of de humorist blijkt ieder jaar een periode opgenomen te moeten worden vanwege een psychische stoornis. Kortom, deze personen lijken van een afstand wellicht (bijna) perfect, maar wanneer u ze werkelijk leert kennen blijkt dit toch niet het geval te zijn.
Het lijkt realistischer om er vanuit te gaan dat de perfecte partner niet bestaat. Het heeft geen zin om uw hele leven naar hem of haar op zoek te gaan. Het is verstandiger om op zoek te gaan naar een partner die perfect bij u past in plaats van op zoek te gaan naar de perfecte partner.

 

Tegenpolen in een relatie

Smaken verschillen, we vinden allemaal andere types aantrekkelijk. U hoort wel eens dat uitersten of grote verschillen elkaar aantrekken. Bij de start van een relatie kan dit zeker het geval zijn. Vaak ziet u enkel en alleen ook de positieve eigenschappen van elkaar. Op korte termijn kunnen tegenpolen in een relatie elkaar zeker aantrekken. Op de langere termijn blijkt het goed te werken indien u enigszins op elkaar lijkt. Wanneer u bijvoorbeeld zeer gestructureerd bent en u partner een sloddervos gaat dit op den duur zeer waarschijnlijk voor irritaties zorgen. Of als u zelf zeer actief bent en u partner vrij passief en het liefst thuis voor Netflix hangt, zal dit na verloop van tijd ook irritaties opleveren.

Op zoek gaan naar de perfecte partner is niet raadzaam, want deze bestaat niet. Verstandiger is het om op zoek te gaan naar iemand die in zekere zin qua karaktereigenschappen en interesses enigszins op u lijkt. Zaken die u op de langere termijn ook kunnen binden. Uiteraard zijn bepaalde verschillen niet erg en juist gezond maar wanneer u zich beiden aan de andere kant van een spectrum bevindt, is het goed om hier samen goed bij stil te staan en de gevolgen op de langere termijn in ogenschouw te nemen. Het vinden van de voor u juiste partner is geen gemakkelijk opgave.