Blog plaatsen

Blog plaatsen

Waarom is het plaatsen van een blog handig? Het plaatsen van een blog is goed voor jouw website, maar waarom? Veel bedrijven schrijven en plaatsen een blog om er voor te zorgen dat ze hoger in Google komen te staan. Het schrijven van een blog is een soort van advertentie van jouw website. Mensen lezen een blog over bijvoorbeeld: “Is een eigen website handig”. Het bedrijf dat deze blog heeft geplaatst wil ervoor zorgen dat deze lezer uitkomt op hun website. Dit doen ze door middel van verschillende links.

Als voorbeeld neem ik deze tekst: “Een eigen website laten maken is goed voor je bedrijf. Het zorgt voor meer bekendheid en uiteindelijk voor meer leads”. Het stukje “eigen website laten maken” is onderstreept. Dit betekent dat er een link gekoppeld staat aan deze tekst. Als een lezer van een tekst klikt op dat stukje tekst, word hij doorverwezen naar een website van een bedrijf dat websites maakt. Dit is dus 1 van de redenen waarom een bedrijf een blog zal plaatsen: meer bezoekers/potentiële klanten op hun eigen website bereiken. 

Blog plaatsen

Veel bedrijven hebben hun eigen blog site

Bedrijven plaatsen ook blogs met hun linkjes erin om hoger te komen in Google. Dit plaatsen van linkjes wordt linkbuilding genoemd. Hoe meer linkjes van jouw website op een andere website, hoe hoger je wordt vertoond in Google.

Een blog kan over alles gaan, als je er maar jouw linkjes in kan verbergen. Je wilt dus het liefst een blog schrijven die aansluit bij je bedrijf. Veel bedrijven hebben hun eigen blog site. Hier plaatsen ze zelf blogs en blogs van andere bedrijven. Je ziet vaak voorkomen dat bedrijven blogs met elkaar ruilen. Bedrijf A plaatst de blog van bedrijf B op hun site. En bedrijf B plaatst de blog van bedrijf A op hun site. Hierdoor hebben beide bedrijven winst.

Als conclusie kun je dus zeggen dat het plaatsen van een blog op een andere website goed is voor je positie op Google. 

Online bloggen op 1dagperweek.nl