Range Anxiety

Het uiterst bereik halen uit je EV? Wij kunnen helpen

Range Anxiety is de nieuwe fobie in de 21ste eeuw. Lees hier hoe je verder kunt rijden met je elektrische auto.

De elektrische auto haalt een steeds groter bereik en steeds meer zakelijke berijders kiezen voor dit fiscaal aantrekkelijke vervoersmiddel. Het rijdt ontzettend goed en voor sommigen scheelt het een verre vliegvakantie per jaar aan bijtelling. Maar er is een keerzijde die voor iedereen bekend is: de beperking in actieradius. Ook al komt de huidige elektrische auto een heel stuk verder dan een aantal jaren geleden, bij de langere afstanden krijgen veel bestuurders een erg ongemakkelijk gevoel, en zelfs zó ongemakkelijk dat het een eigen naam gekregen: Range Anxiety.  

Range Anxiety is de angst de eindbestemming niet te halen, omdat het rijbereik van je EV ontoereikend is. Voorbeeld: je komt aan op je afspraak met accusterkte van 25% waardoor je nog maar ca. 75 kilometer kunt rijden. De afspraak duurt de gehele middag en je moet 100 km terugrijden naar huis. Je komt dus niet uit. Als ervaren elektrisch bestuurder heb je je huiswerk gedaan en zoek je voorafgaand aan je meeting de oplaadpunten in de omgeving op, maar wat blijkt? Allemaal bezet. En dus moet je met het onbehagelijke ‘Range Anxiety’ gevoel je meeting in.

De winterperiode werkt bovendien ook niet in je voordeel. Door de lage temperaturen loopt de reikwijdte van je EV een heel stuk terug en de verwarming in de auto maakt het ook niet beter. Het slechte weer geeft daarnaast veel extra files waardoor jouw volle accu je uiteindelijk nóg minder ver brengt. Dit alles geeft je extra spanning in de vorm van Range Anxiety. En dat terwijl je auto toch juist moet dienen als utiliteit.

Range Anxiety

Het kan ook anders!

Je kunt jezelf natuurlijk al heel wat stress besparen door met een volle accu te vertrekken. Houd daarbij ook rekening met de weersfactoren die invloed hebben op de actieradius. In de zomer zijn de omstandigheden ideaal, terwijl in de winter de actieradius een stuk afneemt. Ook je rijstijl is van grote invloed op het rijbereik. Probeer altijd zo gelijkmatig als mogelijk te rijden en voorkom hoge snelheden. Neem ook geen risico’s door midden in de spits met een bijna lege accu op pad te gaan. Maak een plan bij vertrek en weet waar je tijdens de route kunt opladen.

Maar de ultieme oplossing voor Range Anxiety?  

Wanneer je écht het maximale uit je EV wilt halen dan kunnen wij helpen. Laat een privéchauffeur uit het DriveMe platform rijden. Hij kan namelijk ook je auto laden terwijl je (goed voorbereid) je afspraak in bent gegaan. Zo haal je het optimale uit jezelf én uit je auto!

Voor aanvang van de rit meldt de chauffeur zich aan en krijgt alvast de sleutel van jouw auto. Hij zorgt dat deze alvast wordt ontkoppeld en klaarstaat voor vertrek. Zelf neem je plaats op de achterbank, welke je metamorfoseert tot een mobiel kantoor. De chauffeur heeft een routeplan gemaakt aan de hand van de door jou opgegeven bestemmingen. Jij hoeft je geen zorgen te maken over het bereik van de auto.

Eenmaal goed voorbereid aangekomen op de afspraak, zorgt de chauffeur ervoor dat de auto weer voldoende is opgeladen voor een volgende bestemming. Desnoods zoekt hij in de omgeving naar een snellader voor de optimale actieradius in korte tijd. Door van reistijd werktijd te maken kan je zelf uitblinken en kan de auto je hierin zonder beperking ondersteunen.

Voor meer blogs als deze bekijk gerust de website

Zelf een blogartikel plaatsen op 1dagperweek.nl