Hoeveel behang heb ik nodig

Hoeveel behang heb ik nodig?

Om het aantal benodigde wallpapers correct te kunnen berekenen, is het belangrijk om de hoogte en breedte van de te behangen muur te meten. Hoeveel behang heb ik nodig? Het is het beste om een ​​metalen meetlint te gebruiken die lang genoeg is, zodat de volledige breedte in één keer kan worden gemeten.

De hoogte opmeten

In bijna geen enkele kamer is de hoogte overal gelijk. Meet daarom altijd de hoogte van de muur links, rechts en in het midden. Neem de hoogste resultaat als de hoogte van de muur. De behangcalculator berekent het snijverlies van elk behang op 7,5 cm bovenaan en 7,5 cm onderaan. Een minder ervaren behanger zal meer snijverlies hebben. Ben jij een onervaren behanger? Bereken dan voor elke hoogte 10 cm bovenop de hoogst gemeten hoogte.

Omgaan met ramen en deuren tijdens het meten?  

Strekt het raam of de deur zich uit van het plafond tot de vloer? Vul dan het deel van de muur links van de deur of raam en het deel rechts van de deur / raam in de behangcalculator als 2 losse muren. Strekt het raam zich uit tot aan het plafond of de vloer? Meet het deel boven het raam / de deur en het deel onder het raam / de deur als twee afzonderlijke muren en voer de cijfers in de behangcalculator in.

Verschillende soorten behang in de kamer?

Wil je verschillende soorten behang in de kamer? Gebruik vervolgens bij het berekenen van het behang de behangcalculator voor dit product. Patroonherhalingen kunnen van artikel tot artikel verschillen en elke behangcalculator berekent het exacte aantal rollen voor het artikel waarin het wordt vermeld. Wil je dus 2 soorten behang in de slaapkamer gebruiken, gebruik dan ook 2 verschillende behangcalculators.

Laat het iemand voor je doen

Nouja, dat zelf behangen makkelijk is kan denk ik geen een van ons zeggen. En al was het makkelijk zouden wij niet zulke strakke muren krijgen als bij ervaren behangers. Een ervaren behanger inhuren om je huis te behangen in daarom ook een tijdbesparende investering. Hierbij krijg je natuurlijk ook gegarandeerd strakke wanden waar je met plezier naartoe kijkt. Een behanger inhuren hoeft niet altijd duur te zijn. Vind een goede behanger snel via werkspot.

Behanger inhuren? Hoeveel kost dat

Bij elke behanger of behangbedrijf verschilt de prijs. Dit wordt berekent per m2. Dus hoe groter de oppervlakte, hoe duurder het word. Vanzelfsprekend is dat natuurlijk. Als je een behanger wilt inhuren betaal je dus per m2, spullen & tijd.