Markies op maat kopen

Markies op maat kopen

Markiezen zijn een zonweringsoort die al vele jaren zeer populair is in Nederland, markiezen geven gevels een fraaie uitstraling en je komt ze dan ook op veel plekken tegen. Daar komt nog eens bij, dat je tegenwoordig makkelijk een markies op maat kan kopen.

Markiezen hebben verschillende voordelen, zo houden ze de zonschittering perfect tegen van bovenaf, maar ook van de zijkanten. Wanneer mensen de garantie willen hebben dat zonschittering echt wordt tegengehouden, wordt er vaak voor markiezen gekozen.

De prijzen van maatwerk markiezen

De prijzen verschillen en worden vaak opgebouwd uit een aantal punten. Het verschilt per zaak, kies je bijvoorbeeld voor een winkel om de hoek, dan worden er vaak inmeetkosten en montagekosten berekend. Dit kan de prijzen goed opdrijven en wordt vaak door consumenten vergeten.

Ook kun je ervoor kiezen om online markiezen te bestellen, in dit geval kun je meestal geld besparen op de montage en meetkosten. Uiteraard moet je dan wel zelf inmeten en monteren, maar het kan veel geld schelen.

De vanaf prijzen variëren online van €275 – €500. Het gaat hier dan wel om vanaf prijzen. Deze kunnen nog oplopen doordat je bijvoorbeeld een andere maat nodig hebt dan de standaard maatvoering.

Ook kunnen opties, zoals elektrische bedienen de prijs hoger laten uitvallen, maar alsnog zul je aanzienlijk goedkoper uit zijn indien je kiest voor zelf-montage en zelf-inmeten.

Welke soorten markiezen kun je kopen

Je hebt twee populaire soorten. Zo heb je authentieke markiezen die je vroeger vaak zag (en nu nog steeds) en daarnaast heb je de moderne markies. Moderne markiezen hebben net een andere (strakkere) vorm en vaak een enkele kleur, in tegenstelling tot de authentieke varianten die vaak meerdere kleuren hebben.

Markiezen kun je tegenwoordig volledig op maat laten maken. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren, maar ook uit bijvoorbeeld elektrische bediening, handbediening en nog veel meer. Een markies is meestal maatwerk en daarom kun je bij vrijwel alle zaken markiezen op maat bestellen.

Het meten en monteren van een markies

Natuurlijk begrijp ik dat het meten en monteren van een markies lastig of zelfs een beetje eng kan zijn. Mocht dit je zelf niet lukken, schakel dan iemand anders in of raadpleeg online handleidingen. Er is online veel informatie te vinden over het monteren en inmeten van markiezen en wanneer je het door hebt, valt het allemaal best wel mee.

Het opmeten is het belangrijkste, let er hierbij goed op dat je jouw markies volgens de juiste manier opmeet. Het zou namelijk zonde zijn als je straks met een markies zit die te groot of te klein is.