populaire-bijgerechten

De meest populaire bijgerechten van Nederland vind je hier!

Nederland barbecuet heel wat af in een jaar. Zodra het een beetje mooi weer is pakken we de barbecue tevoorschijn. In de winter gaan we gewoon door, maar dan door middel van gourmetten. We kennen dan ook veel barbecuegerechten in Nederland. De ene iets populairder dan de andere. Hieronder vind je de populaire barbecuegerechten in Nederland die je op bijna iedere barbecue wel voorbij ziet komen. Herken jij ze?

De barbecueworst

Iedereen heeft ze weleens gehad en bijna iedereen lust ze, de barbecue worst. Dit populaire gerecht is zo populair, omdat het erg eenvoudig te bereiden is en zoals ik al zei, bijna iedereen lust het. De gemiddelde worst heeft geen voorbereiding nodig en kan al binnen 10 minuten klaar zijn.

De kipspies

Kip is altijd al een populair gerecht geweest in Nederland. Onder de ‘gevogelte’ is kip dan ook de belangrijkste vleessoort. Naast kipspiesjes zijn er nog vele andere spiesjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Heb jij bijvoorbeeld weleens een groente spies gehad? Voor afwisseling is die erg lekker om erbij te hebben.

De speklap

Een onmisbare gerecht is de speklap. Je kunt de speklap fijn gaar bakken, of extreem doorbakken. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Een speklap is gemaakt van varkensvlees en bevat heel veel vet. Dit vet karamelliseert zodra deze op een bepaalde temperatuur komt.
De kolen in de barbecue kunnen vlam vatten, doordat het vet van de speklap naar beneden valt. Dit populaire barbecuegerecht kun je ook op aluminiumfolie roosteren, zodat het vet niet naar beneden druipt, maar dan verdwijnt de grill smaak van de barbecue wel. De speklap is helemaal naar eigen smaak te maken, door verschillende marinades.

De hamburger

De hamburger is ook een gerecht dat overal terug komt. Het is een populair gerecht in Nederland, omdat het niet duur is en veel mensen het lekker vinden. Het is altijd verstandig om een product als de hamburger erbij te hebben, mochten gasten niet veel lust. De kans is groot dat ze dan een hamburgertje zullen nemen. Het fijne aan een hamburger is dat het ook nog eens eenvoudig is om zelf te maken. Daarnaast kun je er vele toppings bij doen, waardoor je een broodje hamburger krijgt. En dan lijkt het net alsof het populaire gerecht uit een restaurant komt, toch? Wij vinden het zeker een aanrader!

De populaire (bij)gerechten in Nederland

En welke bijgerechten kom je iedere barbecue weer tegen? Stokbrood en salade! Jij hebt het waarschijnlijk ook al weleens meegemaakt. Zoveel stokbrood en salade eten, dat je nog voordat de barbecue daadwerkelijk begonnen is, eigenlijk al geen honger meer hebt. Tuurlijk gaat er nog wel wat in, maar die populaire stokbrood en salade kun je gewoon niet laten staan. Zoek je nog inspiratie voor bijgerechten? Dan hebben wij er hier een aantal voor je op een rijtje.

Ken jij nog populaire barbecuegerechten van Nederland die hier niet tussen staan? Laat het ons weten!

Zelf een blogartikel plaatsen op 1dagperweek.nl