Private lease kosten auto

Private lease kosten 

Private lease kosten

Is je oude auto versleten of ben je gewoon toe aan een nieuwere of grotere wagen? Dan kom jer weer achter dat de aanschaf van een nieuwe auto veel geld kost. Wie geen spaargeld heeft, kan kiezen voor private lease. Door te kiezen voor private lease heb je geen hoge aanschafkosten en rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto.

Het voordeel hiervan is dat je meestal alleen de brandstof hoef te betalen en dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wat je per maand aan een lease auto kwijt bent hangt echter wel van diverse factoren af. Wij leggen uit hoe je de kosten van jouw private lease auto kunt berekenen. 

Private lease kosten auto

De kosten van jouw private lease auto hangen uiteraard af van de leaseauto die je kiest. Uiteraard betaal je meer voor het leasen van een dure auto, dan voor een goedkope stadsauto. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de gekozen uitvoering. Kies je bijvoorbeeld voor de standaarduitvoering zonder extra opties, dan is je maandtarief het laagst. Wil je de kleur van de auto aanpassen naar je eigen smaak of bijvoorbeeld extra opties toevoegen? Dan zie je dit uiteraard terug in je maandbedrag. 

Private lease kosten auto

Opties private lease

Niet iedere private lease aanbieder biedt dezelfde diensten aan, maar over het algemeen zitten in het maandbedrag de kosten voor afschrijvingen, de autoverzekering, de motorrijtuigenbelasting, onderhoud en pechhulp verwerkt. Het is echter mogelijk om extra diensten op te nemen in je private lease contract. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide verzekering voor inzittenden. Dergelijke extra diensten verhogen uiteraard het maandbedrag voor jouw auto. 

Kilometers

Naast het type auto en de gekozen extra’s, zijn er nog twee factoren die van grote invloed zijn op je maandprijs. Dit zijn de duur van het contract en het aantal te rijden kilometers. Rijd je slechts sporadisch korte ritten, dan is het voordelig om te kiezen voor een contract met een laag aantal maximale kilometers per jaar.

Het is echter aan te raden om uit te gaan van een ruime schatting: het overschrijden van het toegestane aantal kilometers per jaar kan voor hoge kosten zorgen. Maak dus altijd een weloverwogen keuze.

Goedkoop is ook hier soms duurkoop. Ten slotte is ook de gekozen contractduur van invloed op de prijs voor private lease. Kiezen voor een langer contract zorgt voor een lager maandbedrag. Vergeet echter niet dat een private lease contract van invloed is op de leningen die je kunt afsluiten, waaronder ook je hypotheek. Verwacht je de komende jaren een huis te gaan kopen? Kies dan dus liever voor een korte contractduur.