Sfeerlicht

Met sfeerlicht gezelligheid in huis creëren

Sfeerlicht; je wil vooral in de woonkamer een gezellige sfeer creëren. Het is de meest bezochte plek in het huis, de centrale ruimte waar we met elkaar lekker kunnen zitten met een kopje koffie en fijne gesprekken kunnen voeren. Soms denk je wel eens dat het nog gezelliger kan. Maar hoe? Misschien krijgt je inspiratie door het lezen van de volgende tips.

Het kan heel eenvoudig door even goed naar de kleurzetting in de kamer te kijken. Zijn het warme kleuren? Maak gebruik van bordeauxrood, warmgrijs en okergeel. Zeker geen blauw in de woonkamer, dat is een koele kleur, meer voor in de badkamer. Ook breng je zachtheid in de kamer aan door er ronde vormen in te brengen. Een ronde salontafel, ronde lampen en misschien een rond vloerkleed halen het strakke rechthoekige gevoel weg als je te veel hoekige kasten in de kamer heeft staan.

De perfecte balans

Ga op zoek naar harmonie en probeer de perfecte balans te bereiken door een juiste rode draad te creëren in de kamer. Laat steeds hetzelfde weer ergens in terugkomen. Dat kan een kleur zijn, maar ook een vorm of zelfs een bepaald materiaal. Daarnaast is natuurlijk de verlichting van groot belang!

Sfeerlicht


Je hebt licht nodig om een boek te kunnen lezen. Maar je hebt ook licht nodig om het gezellig te maken. Verlichting is een basiselement voor gezelligheid in de woonkamer. Dan hebben we het over sfeerverlichting. Deze soort van verlichting kun je bereiken door bijvoorbeeld gebruik te maken van een Lotus sfeerlicht Capiz goudrand oranje. De vorm van het sfeerlicht benadert de vorm van de echte lotus perfect en met een lichtje erin aangestoken ervaar je een wonderlijke en heerlijke sfeer. De symbolische betekenis is de groei naar verlichting die voort komt uit het groeiproces van de bloem.

Sfeerlicht goudrand oranje

De lotusbloem nestelt zich in de modder onder water en groeit dan heel krachtig naar het licht toe, waarna je een prachtige bloem kunt waarnemen op het water, zonder modder. Dit proces kun je ook als mens doormaken, zie dan de modder als onwetendheid en lijden. Naarmate je groeit en ouder wordt, wordt je meestal ook wijzer en als eenmaal de verlichting is bereikt, straal je net als die prachtige lotusbloem. Verlichting is voor ieder levend wezen te bereiken, dus ook voor jou! Je ziet hoe belangrijk licht is. Creëer ook die fijne gezelligheid bij jou thuis met een Lotus sfeerlicht.

Online bloggen op 1dagperweek.nl