Surfcamp Portugal

Surfcamp Portugal

Wie denk aan vakantie, denkt waarschijnlijk aan het strand, de zee, de zon en een cocktail. Lekker hangen in het zwembad en luieren op het strand. Maar toch is er een steeds grote groep die een actieve vakantie wil beleven. De laatste jaren is het boeken van een surfcamp steeds populairder. Met name Portugal is dan een interessant land! Waarom?

1. De (Atlantische) kust

Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan en daardoor voelen de meeste surfers zich echt thuis in Portugal. In Portugal, en dan zeker de Algarve, is altijd wel een mooi strand te vinden is met goede golven. In de winter zijn golven op het best en is de temperatuur ook nog aangenaam. In de zomer kan het, net als in overige landen in het zuiden, aardig warm zijn.

Portugal leent zich niet alleen voor surfers. Ook kitesurfers zijn in Portugal bij het juiste adres voor een geweldige vakantie! Voor de beginnende surfers zijn er genoeg verschillende strandjes en surf-scholen. En no worries over het materiaal! Er is nagenoeg bij iedere surfspot genoeg materiaal te huur.

2. Wandeltochten in alle soorten en maten

Er is voor iedere sporter wel iets te beleven in Portugal, maar zeker voor wandelfanaten. Portugal biedt uitdagende wandelingen, dwars door prachtige natuurgebieden en mooie stranden. Een van de mooiste parken is het Peneda Gerês. De echte kenner kiest natuurlijk voor de “Geira”: een eeuwenoude weg, die nog volledig in orde is gebleven.

3. De mooie steden

Portugal staat niet alleen bekend om het weer, de strandjes en het lekkere eten. De Algarve staat bekend vanwege de mooie omgeving en de badplaats Albufeira. Deze is bij vele jongeren bekend als ‘stap’ plaats en ideaal voor een jongeren vakantie. Maar ook de steden Porto en Lissabon mogen niet vergeten worden. Voor een stedentrip is Lissabon een stad die niet overgeslagen mag worden.

Online bloggen op 1dagperweek.nl