Thuis fitnessen met een fitness toestel

Thuis fitnessen is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Waar men vroeger nog steevast naar de sportschool ging zijn er tegenwoordig veel mensen met een sportruimte in huis of in de garage. De een heeft dit ingericht uit eigen beweging en de ander omdat de sportscholen tijdens de lockdown van 2020 moesten sluiten. Thuis fitnessen wordt ook populairder omdat men steeds groter gaat wonen en er dus de ruimte voor heeft. Thuis fitnessen met een fitness toestel heeft een aantal grote voordelen maar ook wat nadelen. Hoe weet je of thuis fitnessen iets is voor jou? In deze blogpost gaan we nader in op de voordelen en nadelen ervan.

De voordelen van thuis fitnessen

Thuis aan kracht- of cardiotraining doen heeft een aantal voordelen. Het eerste en ongetwijfeld meest grote voordeel is dat het efficiënt is qua tijd. De tijd die je gebruikt om van en naar de sportschool te reizen is er niet en kun je besteden aan je workout. Gemiddelde gezien ben je al snel 20 minuten kwijt voor het heen en weer reizen van en naar de sportschool. Wie thuis traint is veel sneller “op locatie” en kan deze tijd dan steken in het trainen zelf.

Het tweede voordeel van thuis trainen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over drukte. Je kunt volledig je eigen schema bepalen en hoeft geen rekening te houden met anderen. Er staan geen zwetende mensen om je heen, geen mensen die drie kwartier aan een stuk bankdrukken in het squatrek en anderen waar je rekening mee moet houden. Thuis ben je vogelvrij.

Kortom, door thuis te trainen ga je efficiënt om met je tijd en hoef je met niemand rekening te houden.

De nadelen van thuis trainen

Thuis trainen heeft echter ook een aantal nadelen. Het eerste en natuurlijk grootste nadeel is het gebrek aan diversiteit. Een sportschool heeft tientallen fitnessapparaten en daarmee voor elke spiergroep meerdere oefeningen. Thuis heb je vaak één of enkele apparaten. Dit kan ertoe leiden dat je trainen niet enorm gevarieerd zijn en daarmee een tikkeltje saai worden.

Het tweede nadeel van thuis trainen is de kwaliteit van de apparaten. Voor consumenten relatief betaalbaar fitnessapparaten zijn vaak van mindere kwaliteit dan de sportschool. Sportschool kwaliteit kun je zelf wel aanschaffen maar kost al snel duizenden euro’s.

Kortom, om thuis te kunnen trainen zul je wel creatief moeten zijn of genoegen moeten nemen met iets minder variatie in je schema.

Lijkt thuis trainen wat voor jou en wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kijk dan eens op fitnesstoestelkopen.nl.