webshop

Welke stappen zitten er in een webshop maken van begin tot eind

Als je een nieuwe webshop wilt gaan maken dan zijn er een paar punten waar je over moet nadenken. Waarvoor is de website? Weet u al hoe de webshop er uit moet komen te zien? Wat voor functionele eigenschappen moet de website allemaal hebben?

Zodra u denkt dat u de benodigde informatie heeft dan kunt u beginnen met de makkelijke styling. Onder makkelijk styling valt teksten een plekje geven, plaatjes hun eigen plek toewijzen, etc. Alle details hoeven nog niet te kloppen maar dan heeft u wel een idee waar alles komt te staan.

Wanneer u op het moment aankomt waarvan u denkt genoeg informatie te hebben dan kan u beginnen met het programmeren. Nu kan u de functionaliteiten zoals een winkelwagentje, producten vergelijken en nog veel meer. Op dit moment kan u aan de database beginnen. In uw database slaat u dingen op onder andere: inloggegevens, productgegevens, klanteninformatie maar dat is nog lang niet alles. Dit is ook een goed punt om een makkelijke manier te maken om producten en/of pagina’s te kunnen veranderen, toevoegen of verwijderen. Dit is een belangrijk stukje om goed te beschermen want als u dat niet doet dan kunnen mensen alles uit uw database verwijderen en de informatie van uw klanten openbaar maken.

Vcreations

Nu begint u dicht bij het einde te komen. Als u nog geen betaal methodes heeft dan kan u die nu toevoegen. Dit is ook een goed punt om alle content op de site goed te zetten. ook kan u nu de website op alle apparaten testen. Als bijvoorbeeld de images niet goed staan op een kleiner scherm dan kan u dat nu nog veranderen. Als u site naar wens is dan kan hij nu online gezet worden. Om uw server online te zetten heeft u een domeinnaam en een server host nodig. hiervoor zijn services die u kan inhuren maar je kan ook zelf een server host zijn. Heeft u een webshop laten maken? Dan hosten ze vaak ook de webshop voor u.

Zodra uw nieuwe webshop online staat dan wilt u natuurlijk ook dat mensen over uw webshop komen te weten. Dit doe je door middel van advertenties. Voordat u gaat adverteren wilt u goed nadenken over waar, hoe en hoeveel u gaat adverteren. Wanneer u advertenties wilt gaan kopen moet u een paar vragen aan u zelf stellen: zitten de mensen die deze advertenties zien in mijn doelgroep? Is dit een logische plek voor mijn advertentie?

Online bloggen op 1dagperweek.nl