Woon- werk verkeer

Woon-werk verkeer is slecht voor je

Woon- werk verkeer is slecht voor je! Lees in dit artikel hoe je het kunt verbeteren. Tips hoe je het meeste van je reis kunt maken, ook zonder een privéchauffeur in te zetten.

Het weekend is voorbij en op mandag moet je weer hard aan het werk, Voor velen is het echter niet het werk waar ze tegenop zien, maar de reis er naartoe Ford Motor Company is erachter gekomen dat (voor Europeanen) de rit naar werk meer stress veroorzaakt dan het werk zelf! We hebben een paar tips zodat je jouw rit naar werk aangenamer kan maken.

Werk rustig naar je reis toe

Niemand houdt ervan om vroeg en gehaast op te staan om vervolgens 1-2 uur in een overvolle trein of in het verkeer te zitten. Maar je kunt de tijd in de auto of trein ook gebruiken om je voor te bereiden op je dag. Thuis heb je de rol van ouder, man/vrouw of vriend/vriendin, maar op het werk heb je een geheel andere rol.

Een ochtendroutine kan je helpen over te schakelen tussen je thuismodus en je werkmodus. Onderzoek heeft bewezen dat het gebruik maken van een ochtendroutine helpt met het verminderen van stress en je prestaties kan bevorderen. Overweeg het toepassen van een paar gemakkelijke omschakelroutines.

Probeer het kopen van een kop koffie bij een vaste plek iedere ochtend of maak het een gewoonte om naar een podcast te luisteren. Blijf up to date op social media, of luister naar muziek tijdens je reis.

Woon- werk verkeer

Plan je dag

Een andere strategie die je kunt gebruiken is het proberen om je mindset te veranderen naar een staat van optimale productiviteit. Denk daarbij na over hoe je de dag wilt beleven, wat je bereikt wilt hebben en welke acties ervoor gaan zorgen dat je je doelen bereikt. Breek je dag op in blokken en bepaal per blok wat je gedaan wilt hebben. En houd je ook aan dat plan. Dat is een goede manier om écht productief bezig te zijn.

Harvard Business Review geeft aan dat mensen die de reis naar werk gebruiken om hun dag goed in te plannen beter voorbereid zijn, vrolijker zijn en meer energie hebben en productiever bezig zijn. Een ‘dagplan’ maken in je hoofd helpt met het maken van de switch tussen je werk- en huisrol, wat op korte termijn zal zorgen op een minder stressvolle dag.

Vind een alternatief voor het rijden naar werk

Een lange reis naar werk is voor sommigen van ons gewoon verplichte dagelijkse kost. Maar er zijn een paar alternatieven waardoor je met plezier uitkijkt naar de volgende ochtend. Werk bijvoorbeeld eens een dag thuis. Je zal versteld staan van de rust waarin je kunt werken (mits iedereen weg is natuurlijk…)

Een privéchauffeur tot je beschikking hebben kan ervoor zorgen dat je bij het achter je dichttrekken van de voordeur direct aan het werk kan. Stel je eens voor dat je ongestoord je mails kunt afhandelen of je mentaal kunt voorbereiden op je dag zonder op het verkeer te hoeven letten. En ik weet wat je denkt! ‘is een privéchauffeur niet duur?’ Niet altijd.

DriveMe is een platform waar zelfstandige privéchauffeurs zich aanbieden vanaf € 12,50,- ex btw per uur. Dat is geen geld wanneer je bedenkt wat je allemaal gedaan kunt krijgen in de tijd die je anders had verspild achter het stuur.

Voor antwoord op al je vragen staan er op de veelgestelde vragen afdeling talloze vraag en antwoorden

Online bloggen op 1dagperweek.nl